No Problem

16.02.2024 43

16-02-2024

Okulumuz öğretmeni Mehmet ERCAN’ın 24-26 Kasım 2022 tarihinde Antalya eTwinning Matematik Seferberliği Çalıştayında Yönetici olarak kurulmasında görev aldığı NO PROBLEM adlı projenin etkinlikleri okulumuz öğrencileri tarafından ilgi ve merakla uygulanmaktadır .

6 Şubatta  yaşadığımız Kahramanmaraş depremleri ilimizi ve öğrencilerimizi çok etkiledi.Proje etkinlikleri öğrencilerimizin okula daha kolay uyum sağladı.Proje;6-11 yaş grubuna matematik dersini sevdirmeyi,matematiğin doğasını ve kavramlarını sorgulamayı,matematik üzerine düşünmeyi,matematiğe ilgi ve beğeniyi artırarak müfredatta yer alan kazanımları günlük yaşamla eşleştirmeyi amaçladık ve bunu çok iyi başardık.Öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerini amaçladık.İşbirlikçi,eğitici ve keyifli etkinlikler planlayarak öğrencilerimizi projemizin ana unsuru haline getirdik.Proje sonu yapılan veli anketinde velilerin %92,4ü çocukların proje ile matematiği daha çok sevdiklerini belirtmiştir.Projede;sergi,materyal hazırlama,avatar yapma vb bir çok etkinlik yaptık. Projede 10 Türk,2 Azeri,1 İtalyan, 1 Gürcistandan öğretmen görev almaktadır.